Je haar verven is natuurlijk hartstikke mooi maar elke keer naar de kapper gaan is nou ook niet bepaald goedkoop… Gelukkig kun je je haar ook gemakkelijk thuis verven maar het risico dat het verkeerd gaat is natuurlijk groot, helemaal als je het voor de eerste keer doet en niet zo goed weet hoe het moet. Het is belangrijk dat je je vantevoren goed inleest en weet waar je mee bezig bent. Daarnaast is het ook van groot belang om de juiste verf te kiezen, maar hoe weet je nou wat de beste verf is en hoe je je haar moet verven? Hier zijn een aantal tips!

De juiste verf

De basis van je haar verven is natuurlijk de verf zelf. Als de verf kwalitatief niet goed is is de kans heel groot dat het resultaat niet wordt zoals je had gewild. Vooral als je een kleur kiest die lichter is dan je huidige haarkleur is de kans dat het mislukt groter als de verf niet goed is. Het beste is om daarom kappers verf aan te schaffen, deze kan je vinden op speciale websites voor kappersspullen. Als je liever een pakje verf koopt bij de drogist is het verstandig om de duurste verf te nemen of eventueel advies aan een medewerker te vragen. 

Materialen

Naast de juiste verf zijn de juiste materialen ook belangrijk denk dan bijvoorbeeld aan een puntkam en stukken folie. Ook is het verstandig om een haarmasker aan te schaffen aangezien je haar flink beschadigd door verven. Hiernaast is voor het verven zelf een kwastje nodig soms zit deze al in de verpakking maar soms moet je deze ook apart aanschaffen. Kijk dus goed wat er allemaal in de verpakking zit. Voor de verf zelf is het handig om een rond plastic bakje te gebruiken.