Heb jij wel eens last van pluizig haar? Heel vervelend natuurlijk… Het liefste doe je je haar vast zodat niemand het hoeft te zien of je staat uren voor de spiegel voordat het eindelijk goed zit. Kortom pluizig haar is onhandelbaar en vervelend, maar gelukkig zijn er wat trucjes om je haar minder pluizig te laten worden of het zelfs te voorkomen. Ben jij benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan maar snel verder!

Gebruik ontwarrende haarproducten 

Dit klinkt natuurlijk heel voordehand liggend maar toch moet het zeker even benoemd worden! Deze producten bevatten vaak arganolie en dit helpt tegen het pluizen van je haar, het dus wel handig om te kijken of dit er in zit. Verder heb je van bijvoorbeeld Andrélon, Elvive en Garnier een volledige haarlijn en dat is natuurlijk heel handig! Je kan er dan voor kiezen om niet alleen de shampoo of de conditioner te gebruiken maar ook bijvoorbeeld haarmaskers, haarserums, haarolie, antiklit spray of crème te gebruiken. 

Opdrogen

De manier hoe je je haar laat opdrogen speelt ook een hele grote rol in het pluizig worden. Als je bijvoorbeeld met nat haar gaat slapen zonder te borstelen droogt het heel raar op. Probeer sowieso te vermijden om je haar te borstelen als het nat is. Als je dit doet beschadig je je haar en kunnen je haarpunten gaan splijten en dat wil je natuurlijk niet! Ook van je haar verhitten (fohnen of krullen) beschadigd je haar. De beste manier om je haar te drogen is om het met een oud shirt zo veel mogelijk droog je maken. Door een handdoek wrijft het haar vaak weer door elkaar heen door het stroeve oppervlakte van de handdoek en bij een shirt gebeurt dit niet.


Dit waren onze tips! Wij hopen dat je na het toepassen van deze punten weer pluisvrij haar hebt. Ook zijn wij erg benieuwd wat jij van deze blog vond. Laat daarom zeker een reactie achter in de comments!