Heb jij last van een geïrriteerde huid en weet jij niet welke verzorging bij jouw huidtype past? Wij snappen dat dit erg vervelend kan zijn! Daarom hebben wij tips voor jouw die je wellicht kunnen helpen. Ontdek het in deze blog en wie weet vind jij wel iets wat je kan toepassen in je skincare routine!

Vermijd schadelijke oliën
In sommige verzorgingsproducten zitten schadelijke oliën, zoals mineral oil en siliconenolie. Deze moet je zeker vermijden! In de eerste instantie voelt het lekker aan op je huid, maar hierdoor kan je huid niet voldoende ademen. Dit komt doordat er een laagje op je huid komt, zodat het als het ware verstopt raakt. Wij raden je daarom aan op een crème of olie te gebruiken die gemaakt is van natuurlijke oliën. 

Voorkom een droge huid
Douche jij altijd met warm water en heb jij last van een droge huid? Dan is dit het warme water hoogstwaarschijnlijk de oorzaak! Hierdoor droogt je huid namelijk sneller uit. Daarom is het belangrijk dat de douche onder de 37 celsius is. Daarnaast is het bij een droge huid ook aan te raden om voor een olie te kiezen in plaats van een crème. 

Gebruik dagelijks zonnebrandcrème
Misschien klinkt dit erg gek, want er wordt altijd gezegd dat zonnebrandcrème alleen gebruikt moet worden in de zomer, maar dit is helemaal niet waar! De zon schijnt namelijk het hele jaar door en, doordat de meeste mensen geen zonnebrandcrème gebruiken tijdens de koude seizoenen raakt de huid alsnog beschadigd. Daarom is het een must om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken! Daarnaast kan het ook helpen met andere huidirritaties, zoals acne.

Dit waren alweer de top tips die je zeker moet meenemen in je skincare routine! Wij hopen dat deze blog je heeft geholpen. Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar jouw mening over dit artikel. Laat daarom zeker een reactie achter in de comments!