Zolang je haar maar goed zit is het motto! En dat is natuurlijk ook zo… maar mooi haar begint bij het goed verzorgen van je haar. Helemaal als je bijvoorbeeld je haar verft of blondeert is het van groot belang om je haar goed te verzorgen. Goede verzorging begint bij het kiezen van de juiste producten voor je haar en dat is natuurlijk best wel lastig tegenwoordig aangezien er heel veel verschillende soorten haarproducten zijn van verschillende merken. 

Als allereerste is het belangrijk om te weten wat voor haartype je hebt denk dan bijvoorbeeld aan dik haar, dun haar, pluizig haar, krullen etc. Bedenk ook wat je doel is bijvoorbeeld meer volume, meer glans, kleurbescherming, ontwarren etc. Ook is het verstandig als je bijvoorbeeld je haar verft, blondeert of permanente krullen hebt hier rekening mee te houden bij de keuze van je haar verzorgingsproducten. Bij handelingen zoals verven, blonderen of permanente krullen beschadigd je haar enorm en het is daarom wel verstandig om helemaal bij geverfd haar producten te gebruiken met keratine of kleurbeschermende shampoo en conditioner. Voor geblondeerd haar wordt ook wel aangeraden om zilvershampoo te gebruiken. Als je dit gebruikt is een keer per week meer dan genoeg. Als je dit vaker doet dan een keer per week kan je haar snotterig aan gaan voelen en zelfs grijs of paars worden. 

Bij permanente krullen is het verstandig om beschermende shampoo te gebruiken en geen shampoo voor krullen! Deze shampoo is namelijk bedoeld voor natuurlijke krullen en heeft vooral een ontwarrende functie, dit is niet echt relevant voor permanente krullen. Wees ook voorzichtig met het gebruiken van haarmaskers en gebruik niet te veel conditioner. Hierdoor kunnen de krullen namelijk sneller uitzakken. Probeer ook te vermijden om je haar te borstelen terwijl het nat is hierdoor kunnen de krullen ook sneller uitzakken en daarnaast beschadigd je haar hiervan.